Släktforska med ArkivDigital

Kom igång med din släktforskning! Är du intresserad av att ta reda på var du kommer ifrån, din historia och vilka spännande personer som finns i just din släkt!

Vi går igenom kyrkböcker, hur de är upplagda, hur man tolkar och hittar rätt i dem. Du får även lära dig att tolka gammal handstil, söka i bouppteckningar, domböcker, fängelsearkiv och militära arkiv. Dessa och många fler arkivhandlingar finns fotograferade i ArkivDigitals programvara, där du kommer att få en introduktion i de olika registren och arkiven.

Vi går även igenom andra program som kan vara bra verktyg för din släktforskning, såsom Ancestry och Riksarkivet.

Under kurstillfällena får du möjlighet till individuell hjälp. Du får även tips om hur DNA kan användas i släktforskningen!

För att du ska hitta rätt i din släktforskning är det viktigt att du får rätt verktyg, vi går igenom allt du behöver veta och du får börja forska på din egen släkt under kursens gång!

Vi använder ArkivDigitals programvara. Möjlighet finns att köpa elevabonnemang från ArkivDigital till ett reducerat pris (395 kr för 3 mån).

Info om kursmaterial kommer längre fram i sommar/höst.

5 träffar varannan vecka, digital kurs 1200 kr, fysisk kurs 1500 kr (fler timmar)

För anmälan klickar du på någon av länkarna här nedan eller maila till ewa.runesdotter@aneken.se

Digital kurs via zoom torsdagar 18.30 – 20.45, varannan vecka med start 3/10

Anmälan till Studieförbundet Vuxenskolan:  https://www.sv.se/kurser-och-evenemang/historia-konsthistoria/slaktforskning/slaktforska-med-arkiv-digital-(distans)-116875

Fysisk kurs, SV:s lokaler, Ö Vallgatan 10, Kristianstad onsdagar 13.30 – 16.30, varannan vecka med start 2/10

Anmälan till Studieförbundet Vuxenskolan:   https://www.sv.se/kurser-och-evenemang/historia-konsthistoria/slaktforskning/slaktforska-med-arkiv-digital-116873