Giftmörderskan Karin Nilsdotter och hennes spår i arkiven

När författaren Ewa (Johansson) Nilsson i sin släktforskning hittade sin farfars mormors morfars mor Karin Nilsdotter anade hon inte att det fanns tillräckligt med material för att skriva en hel bok. I död- och begravningsboken fanns en notis om att Karin hade förgiftat sin man och detta ledde till vidare efterforskningar i domböcker och andra arkivhandlingar.

Resultatet är den här boken som berättar den sanna och tragiska historien om Karin som 1794 blir avrättad som straff för att hon har tagit livet av sin make. Rättegångsprotokollen berättar ingående om dådet som utfördes i kärlekens namn då Karin hade inlett ett förhållande med drängen på gården. Detaljrikedomen i de olika arkivhandlingarna levandegör historien och man lär känna inte bara Karin utan även maken, drängen och de olika vittnen som kallas till rättegången.

Boken är en inspirationskälla för dig som också har hittat förfäder som begått brott och som du vill forska vidare om. Genom att läsa om Karin Nilsdotter och hennes öde får du tips om vilka källor du kan använda i din egen forskning.

2008
Genline
90 sidor inbunden
rikt illustrerad
24,5×17,5 cm, hård pärm
ISBN: 978-91-974598-3-9

OBS! Boken är slutsåld!