Föredrag

Föredragsinfo

feb
1
lör
Introduktion och prova på att släktforska @ Studieförbundet Vuxenskolan
feb 1 kl. 13:00 – 16:00

Ta chansen att prova på släktforskning! Börja rota i din släkts historia. Genomgång av praktiska moment som du behöver kunna, samt att du själv får prova på, under en eftermiddag under ledning av Ewa Nilsson.

Rabatt om du väljer att fortsätta på någon av Ewas kurser.

feb
8
lör
Mantalslängder och Bouppteckningar @ Studieförbundet Vuxenskolan
feb 8 kl. 13:00 – 16:00

Ewa Nilsson håller föredrag om hur man söker och vad man kan finna i mantalslängder och bouppteckningar. I dessa handlingar kan man hitta mycket intressant information om sina släktingar. Ett måste för att komma vidare i forskningen. Ett längre föredrag med fikapaus emellan.

Anmälan här: https://www.sv.se/avdelningar/sv-skaneland/kurser/slaktforskning-forelasning-om-mantalslangder-och-bouppteckningar-407407/

feb
10
mån
Att börja släktforska @ Tollarps bibliotek
feb 10 kl. 14:00 – 15:00

Funderar du på att börja släktforska? Ewa Nilsson visar vad man kan hitta om sina släktingar i databaser och böcker när man släktforskar. Info om vårens kurser i släktforskning på Studieförbundet Vuxenskolan.

feb
11
tis
Historiska brott och straff @ Studieförbundet Vuxenskolan
feb 11 kl. 14:00 – 15:00

Få ett par historier ur domböcker och fängelsearkiv berättade för dig av Ewa Nilsson, författare och släktforskare. Dessutom en introduktion för hur du själv kan söka efter liknande berättelser.

Anmälan här: https://www.sv.se/avdelningar/sv-skaneland/kurser/historiska-brott-och-straff—forelasning-407340/

feb
15
lör
DNA-Café med föreläsning @ Studieförbundet Vuxenskolan
feb 15 kl. 13:00 – 16:00

13.00 Niklas Hertzman håller föredrag om vad man kan ha för nytta utav att göra ett släkt-DNA-test och hur man avläser resultatet man får. Som att spåra släktskap, hitta okänd fader/moder osv.

Därefter kommer Niklas, Åsa, Linda och Ewa Nilsson att vara behjälpliga med frågor. Ta med egen dator! Möjlighet finns också att topsa sig för dig som inte gjort det, i så fall måste du ha ett bankkort som är upplåst för internetköp och utlandsbetalningar som görs antingen direkt via internetbanken eller via banken som har utfärdat kortet. Olika banker har olika system för detta.

Anmälan här: https://www.sv.se/avdelningar/sv-skaneland/kurser/dna-cafe-med-forelasning-407419/

mar
10
tis
Släktträdet i ArkivDigital och annat nytt @ Studieförbundet Vuxenskolan
mar 10 kl. 14:00 – 15:00

Ewa Nilsson visar hur man kan söka i ArkivDigitals register och arkiv för att uppnå det bästa resultatet. Visning av hur man använder deras nya släktträd som numera också finns med i programmet.

Anmälan här: https://www.sv.se/avdelningar/sv-skaneland/kurser/slaktforskning-forelasning-407406/